آیا با Touch ID در آیفون ۵s، باید نگران امنیت اطلاعات بود؟

Blog_round-up-image-touch-id

 

خبری تحت عنوان: “فریب خوردن سیستم Touch ID آیفون ۵s با یک اثر انگشت جعلی” منتشر کردیم، که از زبان این گروه نقل شده و ما به بررسی آن پرداختیم، ۲ مورد ذهن خیلی از افراد را به خود مشغول کرده است: ۱- که این سیستم واقعاً هک شده است یا نه؟ ۲- آیا باید نگران امنیت اطلاعات خود باشند یا نه؟

اولاً با توجه به گزارش ها و صحبت های گروه فوق باید بگوییم که هدف از این کار فقط هشدار برای مردمی است که با این ویژگی, ۱۰۰ درصد به امن بودن دستگاه خود متکی نباشند. این فقط یک جوسازی بر علیه اپل بوده است. بعد از انتشار ویدیوی مربوط به نحوه انجام این کار, افراد دیگر نیز با همین روش اقدام کرده اند که فقط عده کمی توانسته اند به آن دست یابند، در صورتی که سخنگوی این گروه گفته بود افراد عادی هم قادر به این روش خواهند بود. و نکته قابل تامل اینکه این گروه اعلام نکرده است که مشخصات کدام انگشت را کپی برداری کرده است. اما ما در زیر با نکته هایی یادآور میشویم که نگران از دست دادن اطلاعات خود در آیفون نباشید:

 

 

  • آیا Touch ID هک شده است؟

هک، در سیستم های کامپیوتری یعنی نفوذ و دسترسی به اطلاعات یک سیستم، با هدف دزدیدن یا اهداف دیگر، از طریق تخریب، شکست یا باگهای امنیتی. در این روش هیچ کسی نتوانسته است به سیستم امنیتی Touch ID نفوذ کند، فقط یک کپی مشخصات دقیق اثر انگشت به سنسور آیفون شناسانده شده است، و سنسور هم به صورت قانونی اقدام بازگشایی آیفون نموده است.

  • آیا باید نگران امنیت اطلاعات خود در آیفون جدید بود یا نه؟

در حال حاضر حدود ۵۰ درصد دارندگان آیفون اصلاً از قفل امنیتی برای بازگشایی آیفون استفاده نمی نمایند، زیرا از وارد کردن کد ۴ رقمی در هر بار بازگشایی بیزار هستند، از ۵۰ درصد دیگر هم به نظرم ۳۰-۴۰ درصد از کدعبور استفاده مینمایند که چنانچه کسی به اطلاعات آنها دسترسی داشته باشد فقط ناراحت و کمی نگران میشوند. اما افراد کمی هستند که خیلی نگران این موضوع هستند زیرا یک مقام ارشد دولتی یا امنیتی هستند که از آیفون استفاده مینمایند، مانند یک سناتور آمریکایی. 
این بدین معنی نیست که به خاطر این عده قلیل این موضوع را توجیه کنیم، بلکه نباید هدف عظیم و کلی اپل در این موضوع خدشه دار شود. 
در حال حاضر تکنولوژی بیومتریک در سیستم های اسکن انگشت، بالاترین فناوری را دارد، که عموماً صنایع دیگر از انگشت اصلی یعنی سبابه، برای برداشت اثر انگشت استفاده میکنند. اما اپل باز با یک وسواس بیشتر و دقت بالاتر، حسگرهایی را استفاده نموده است که تا کنون سیستم Touch ID اپل دقیق ترین سیستم را در پروسه عکس برداری از یک اثر انگشت را دارد، که به عنوان یک اختراع ان را به ثبت رسانده است. سیستم Touch ID بر خلاف سیستم های دیگر، توانایی اسکن نقاط مختلف پوست بدن که با نقاط دیگر تفاوت خواهد داشت را دارد، این یعنی اسکن بسیار دقیق و ثبت مشخصات آن در چیپ مربوطه در آیفون ۵s. همچنانکه اخیراً کسی توانسته است از یک نقطه و در زاویه خاص از پوست گربه خانگی خود اقدام به اسکن و بازگشایی آیفون خود کند. حال با موارد زیر خواهیم گفت که افراد عادی یا حتی مهم نگران دسترسی به اطلاعات خود با روش فوق نباشند:

۱- این گروه با حمایت یک هزینه ۱۰۰۰۰ دلاری توانسته اند این امکانات را برای کپی برداری اثر انگشت تهیه نمایند که خود این گروه نیز متخصصانی در این حوزه میباشند. پس فکر نکنم کسی بخاطر دستیابی به عکس و شماره و یادداشت و… اقدام به همچین پروسه هزینه بری نماید.
۲- همانطور که ذکر شد در روشهای معمول برای کشف جرم با موارد مشابه، از انگشت سبابه برای ردیابی استفاده میگردد، و این گروه هم اشاره ای به اینکه از چه انگشتی استفاده کرده است، نکرده است. اما مهم ان این است که با شناخت قبلی نقطه اسکن شده این اقدام صورت گرفته است. اولاً سیستم Touch ID توانایی اسکن از نقاط دیگر پوست بدن انسان را دارد، که شاید برای کسی قابل شناسایی نباشد. حال با این وجود ، روش فوق دچار پروسه ای به مراتب سخت میگردد و نمیتواند تشخیص دهد که کدام نقطه بدن را باید شناسایی و اقدامات لازم را انجام دهد. پس شما میتوانید مثلاً از انگشت کوچک خود یا نقطه دیگر و دور از چشم دیگران استفاده نمایید.

با این وجود، بنا بر گفته گروه مذکور این کار برای تست آیفون جدید بوده تا مردم به سیستم های بیومتریک اعتماد کامل نکنند، که عده ای هم بر علیه اپل از ان استفاده نموده اند، زیرا به نقل از افراد متخصص این روش اصلاً برای افراد عادی توجیه پذیر و مقرون به صرفه نخواهد بود. فقط یک زنگ هشدار برای اپل است که با وجود استفاده از تکنولوژی نامبرده، از اقدامهای احتمالی جلوگیری نماید. هر چند سیستم جدید امنیتی اپل در قدم اول این راه خود قرار دارد و مسلماً این گونه تستها هم انجام شده اما از آنجاییکه در سطح عمومی قابل اشاعه و امکان پذیر نبوده زیاد به آن توجه ننموده است، اما باز راهکار های زیادی هم برای این مورد وجود دارد.
مثلاً به نظر بنده، اپل میتواند در یک آپدیت نرم افزاری، تعداد لمس سنسور را محدود به ۲ بار نماید. یعنی چنانچه بیش از دوبار به لمس دکمه هوم در موارد استفاده، اقدام گردد، کاربر باید با رمز عبور اقدام به بازگشایی قفل آیفون نماید. پس دیگر هیچ سیستم کپی برداری اثر انگشت، توانایی اثر گذاری بر آن را نخواهد داشت.

 
 
 
 

برچسب ها:

دیدگاه ها ۱

  1. سعید

    ۳ مهر ۱۳۹۲ ۱۲:۳۳ ب٫ظ

    اول از همه اپل از سنسور جدیدش با شعار افزایش امنیت رونمایی کرد، حالا که لااقل معلوم شده، دور زدن این سنسور، راحت تر از دور زدن رمز ۴ رقمی هستش، میان می گن که کسی اونقدر اطلاعات مهم نداره که بخواد نگران امنیت باشه. و بیاییم از همون سیستم رمز گذاری به عنوان سیستم پشتیبان استفاده کنیم. واقعاً اگر قرار بود اینطوری باشه، لازم بود این همه انرژی کمپانی سر ۱ چنین ویژگی کم کاربردی تلف بشه؟ واقعاً ۱ حسگر چقدر ارزش افزوده برای مشتریان ایجاد می کنه؟ آیا نمی شد اپل به جای این حرکت، باز هم دوربینش رو قوی کنه؟ یا باز هم سی پی یو رو قوی کنه؟ یا مهمتر از همه واقعاً ۱ آیفون ارزون قیمت تولید کنه؟ واقعاً آیفون ۵c چیه؟ آیا جز اینه که ۱ آیفون ۵ با بدنۀ کم کیفیت تر هستش؟ اپل قرار بود به رسم گذشته ها، آیفون ۵ رو با این قیمت بده، ولی حالا اومده همون آیفون ۵ رو بدنش رو پلاستیکی کرده و به همون قیمت می فروشه. ولی اینبار با ۱ اسم جدید. که ملت فکر کنن چیز جدیدی می خرن.
    آیا واقعاً باید بین مدل ۱۶ گیگ و ۳۲ گیگ ۱۰۰ دلار اختلاف قیمت باشه؟
    آیا اینکه صفحه نمایش اپل ۱ اینچ کوچیکتر از رقباش هست و تراکم پیکسلی کمتری هم داره، نباید باعث بشه که هزینه های اپل پایینتر از رقبا باشه؟

دیدگاه خود را ارسال کنید.


 

Verified by MonsterInsights