اطلاعیه

Collapse
هیچ اطلاعیه ای هنوز ایجاد نشده است .

دلایل جیل بریک کردن یا نکردن!!!

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • نمایش
پاک کردن همه
new posts

  • دلایل جیل بریک کردن یا نکردن!!!


    در سال ۲۰۰۷ که برای نخستین بار استیو جابز آیفون را به جهان معرفی کرد، افراد زیادی شیفته این گوشی فوق العاده شدند؛ اما سیستم عامل این دستگاه، که iOS نامیده میشود، بنا بر سیاست های اپل محدودیت های بسیاری داشت. برای مثال شما حتی نمیتوانستید زنگ مورد علاقه خود را بر روی گوشی بگذارید. همین موضوع ساده سبب شد تا هکر ها دست به کار شوند و سعی در برداشتن محدودیت های مشابه در این سیستم عامل بکنند.

    این کار JailBreak نامیده میشود. هکرها با عرضه هر نسخه جدید از iOS دنبال راهی برای نفوذ به آن میگردند و به محض اتمام کار، برنامه هایی را برای کاربران عادی منتشر میکنند که با انجام چند گام ساده کاربر میتواند iPhone ، iPod و iPad خود را JailBreak کند. احتمالا شما با این اصطلاح و موارد مرتبط با آن آشنا هستید. اما در عین حال کاربران زیادی وجود دارند که هنوز در مورد جیلبریک اطلاعات کافی را ندارند. بنابراین اگر جزو این دسته هستید، این مطلب را از دست ندهید.

    در ابتدا جیل بریک را تعریف میکنیم :

    جیل بریک

    جیل بریک یعنی شکستن حصار. نوعی هک است که به وسیله ی بعضی نرم افزار ها روی سیستم عامل آی.او.اس انجام می شود تا امکاناتی را که اپل از آن ها پشتیبانی نمی کند، به iOS اضافه نماید. مثلا تا قبل از سال 2008 (قبل از شروع کار اپ استور) از جیل بریک برای نصب راحتتر اپلیکیشن های شخص ثالث استفاده می کردند. اپل در آن زمان اعلام کرد قصد ندارد آپدیت ویژه ای برای مقابله با این اپلیکیشن ها منتشر کند. البته با هر آپدیت آی.او.اس، جیل بریک ها سخت تر و سخت تر انجام می شد. اما تاکنون جلوی آن ها به طور کامل گرفته نشده است. (البته اپل همواره سعی کرده که با اپلیکیشن هایی که به آنلاک کردن غیر رسمی سیم کارت ها کمک می کنند، مقابله نماید.)


    از زمانی که اپ استور و اپلیکیشن های شخص ثالث (رسمی) پدیدار شدند؛ تمرکز جیل بریک بر روی مساله دیگری قرار گرفت. از آن زمان تا کنون، اصلی ترین دلیل استفاده از جیل بریک؛ فعال کردن قابلیت استفاده از تم ها و شخصی سازی بیشتر در نرم افزار هایی مثل Springboard (که مدیریت صفحه خانگی را بر عهده دارد) بود. علاوه بر این، در دستگاه های قدیمی تر مبتنی بر iOS مانند آیفون 3G؛ هنوز هم امکان مولتی تسکینگ وجود ندارد. بعضی از جیل بریک ها بستری را فراهم می کنند که بتوان مولتی تسکینگ را هم در این سیستم عامل (برای آیفون های قدیمی) ایجاد کرد. اگر چه به کیفیت اصلی نمی رسد، اما از هیچ بهتر است!

    البته ناگفته نماند که معمولا جیل بریک ها اجازه می دهند که کاربر اپلیکیشن های پولی اپ استور را به طور غیر قانونی (با نقض قانون کپی رایت) به اشتراک بگذارد. البته این کار بحث ها و منازعات زیادی را بر انگیخت اما مساله این جاست که این کار مهم ترین هدف جیل بریک نیست و به نوعی یک کار حاشیه ای و غیر قانونی است که بعضی جیل بریک ها اجازه ی انجام آن را می دهند.

    پس در آخر می توان گفت: هدف جیل بریک اضافه کردن امکاناتی است که دستگاه های اپل فاقد آن هستند یا از آن پشتیبانی نمی کنند و در کنارش افراد زیادی هم از آن برای نصب اپلیکیشن های فقل شکسته استفاده می کنند.


    برای جیل*بریک کردن دو اصطلاح وجود دارد که بد نیست تا با آنها آشنا شویم:* جیل*بریک *Tether و unTether.

    جیل*بریک Tether معمولا زودتر از مدل دیگر از طرف هکرها عرضه میشود و معنای آن موفقیت نخستین هکرها در نفوذ به سیستم عامل است، نکته ای که در مورد این مدل از جیل*بریک وجود دارد، این است که نباید بگذارید تا دستگاه شما خاموش شود، زیرا پس از خاموش شدن مجبورید دوباره آن را به کامپیوتر متصل کرده و با برنامه مربوطه سیستم عامل را مجددا بالا بیاورید. اما نسخه unTether چنین مشکلی را ندارد و هکرها به خوبی کار خود انجام داده اند و نسخه نهایی کار در اختیار شما است.


    جیل*بریک چه فایده ای دارد ؟

    در بالا توضیح دادیم که مقصود از جیل*بریک برداشتن برخی محدودیت های موجود است، اما اجازه دهید کمی با جزییات بیشتری به این موضوع بپردازیم. شما پس از جیلبریک کردن میتوانید امکانات متنوعی را به دستگاه خود اضافه کنید، برای مثال تم ها و قالب های بیشماری در اختیار شما قرار میگیرد و یا می توانید ویژگی هایی مانند دریافت Delivery پیامک ها، امکان انتقال فایل با بلوتوث و… ،که اپل بنابر دلایلی آن ها را به صورت پیش*فرض در سیستم عاملش قرار نداده، را فعال کنید. اما جیل*بریک کردن یک امکان دیگر نیز به شما میدهد که شاید مخالفان بسیاری داشته باشد، و آن هم امکان استفاده از اپلیکیشن های کرک شده بدون پرداخت مبلغی بابت آنها است.


    اما این قابلیت ها از کجا فعال میشوند ؟

    پس از جیل*بریک کردن اپلیکیشنی به نام Cydia برای شما نصب میشود؛ سیدیا که نام آن اشاره به اسم Cydia pomonella یا همان کرم سیب دارد، به زبان ساده محفلی برای جیل*بریک کنندگان است، جایی که تمام محصولات تولید شده برای جیل*بریک کنندگان در آن قرار میگیرد.* اما در سیدیا چه چیزهایی میتوان پیدا کرد؟ محصولات سیدیا به چند قسمت عمده تقسیم میشوند: اپلیکیشن ها، Tweak ها، قالب ها و Ringtone ها.

    همانطور که میدانید اپل قوانین سفت و سختی برای اپ استور خود دارد و نمیگذارد هر اپلیکیشنی به آن راه یابد، معمولا اپلیکیشن هایی که بنابه دلایل مختلف نتوانستند به اپ استور راه پیدا کنند را در سیدیا میتوانید پیدا کنید. Tweak ها اما قابلیت هایی هستند که به سیستم عامل شما اضافه میشوند و کار را برای شما لذت بخش تر میکنند.

    محصولات سیدیا داخل Repository های مختلفی قرار دارند، ریپازیتوری ها در واقع منابعی هستند که هرکدامشون محصولات مختلفی را در سیدیا در اختیار شما میگذارند، چند Repo معروف به صورت پیش*فرض داخل سیدیا قرار دارد، اما اگر میخواهید از محصولات متنوع تری استفاده کنید باید Repo مربوطه را خودتان به سیدیا اضافه کنید. این نکته را هم بدانید که همه محصولات ارائه شده در سورس*ها رایگان نیستند و برای برخی از آنها باید مبلغی را بپردازید؛ برخی از سورس ها نیز حاوی اپلیکیشن های کرک شده هستند که در اینجا به آنها نمی پردازیم.


    جیل بریک بله یا خیر ؟

    هرکس از یک منظر ممکن است به این سوال پاسخ دهد، برخی از کاربران از جیل بریک استفاده می کنند تا آزادی بیشتری در کار با آی او اس داشته باشند و بتوانند امکانات بیشتری به آن اضافه کنند اما در عین حال از نصب اپلیکیشن های کرک خودداری می کنند و با حمایت از توسعه دهندگان اپلیکیشن های خودشان را خریداری می کنند. برخی دیگر هم به جیلبریک به عنوان روشی برای نصب اپلیکیشن های کرک شده نگاه می کنند…

    برخی دیگر هم دستکاری در سیستم عامل را موجب ناپایدار شدن آن میدانند و از آن پرهیز میکنند.

    اما در زیر چند دلیل برای جیل بریک نکردن را هم با یکدیگر می خوانیم :

    ما جیل بریک کردن آیفون، آیپاد تاچ و آیپد را دوست داریم. چون جیل بریک بسیاری از قابلیت های عالی را برایمان باز می کند که در حالت عادی نمی توان از آن ها بهره برد. در همین حال، جیل بریک پتانسیل این را دارد که سبب بسیاری از مشکلات و دردسر ها برای دستگاه هایمان بشود. بنابر این، ممکن است شما به چهار دلیل بزرگ دست به جیل بریک کردن دستگاه iOS خودتان نزنید:


    - خداحافظ پایداری، خدانگهدار امنیت:


    در عین حال که JailBreak می تواند به شما گزینه های بسیاری برای افزایش کارایی دستگاه iOS – یا اصطلاحا iDevice – را بدهد؛ می تواند سبب انجام کار های غیر منتظره ای شود. بعضی افزونه ها می توانند باعث کرش کردن برنامه ها شوند. حالا شما باید به تنهایی کشف کنید که چه چیزی باعث این مشکل شده است. جیل بریک همچنین موبایل شما را به کامپیوتری تبدیل می کند که حل مشکلاتش چندان آسان نخواهد بود – یعنی اگر مشکلی برایتان پیش بیاید باید ضمن داشتن دانش، برای رفع آن کوشش کنید و اگر دانش نداشتید، باید برای رفع آن تلاش بسیاری انجام دهید. بله، ابزار هایی (مانند کرش ریپورتر) هم وجود دارند که به شما در یافتن و حل مشکلات کمک می کنند. اما حتی در این صورت هم، حل مشکلات کاری آسان به نظر نمی رسد و طبعا شما هیچگاه مایل نخواهید بود که دائم در حال حل آنها باشید. پس اگر دوست دارید که همه چیز بدون مشکل خاصی، مطابق معمولش کار کند؛ شاید جیل بریک کردن، بهترین انتخاب شما نباشد.

    بعلاوه، بعضی از کارشناسان امنیتی باور دارند که جیل بریکینگ آی دیوایس ها؛ از نقطه نظر امنیتی امن به شمار نمی رود. باز کردن در دستگاه به سوی قابلیت های جدید، شاید باز کردن دری به روی آسیب پذیری های جدید هم باشد. البته می توانید قدم هایی برای جلوگیری از نقایص امنیتی هم بردارید. اما این کار به کوشش زیادی نیاز دارد که شاید مایل به انجام آن نباشید.

    - نمی توانید سیستم عامل را به آسانی یا به سرعت گذشته، آپدیت کنید



    به روز رسانی دستگاه های جیل بریک شده کار سختی است. وقتی سیستم عامل را به روز رسانی می کنید، جیل بریک شما از بین می رود. باید یک باردیگر هم جیل بریک انجام دهید و سپس احتمالا مجبورید دوباره تمام اپلیکیشن ها و افزونه های جیل بریک شده ی خود را نصب کنید. ابزار هایی مانند PkgBackup می توانند کار بازیابی این چیز ها را کمی آسان تر کنند. اما این باز هم همان چیزی نیست که هنگام آپدیت کردن معمولی سیستم عامل باید انجام دهید.

    این کار می تواند خسته کننده باشد و ممکن است از آپدیت کردن عادی iOS جلو گیری کند. در برخی موارد هیچ عیبی ندارد که iOS را مدتی دیرتر دریافت کنید. اما برخی مشکلات قابل توجه هم در آی.او.اس وجود دارند که حل آن ها نیازمند آپدیت های مکرر سیستم عامل است. مانند باگی که در موقعیت یابی آیفون وجود داشت و جنجالی به وجود آورد. اینگونه باگ ها شاید برای شما بسیار مهم باشند. در این شرایط، اگر بخواهید دستگاهتان را جیل بریک شده نگهدارید، باید مدتی صبر کنید تا جیل بریک همگام با نسخه جدید هم، بیاید.

    به همین دلیل است که این کار برای شما واقعا خسته کننده خواهد بود. مثل این است که به جای آپدیت کردن ویندوزتان، بخواهید دائما آن را عوض کنید و تمام فایل هایتان را از دست بدهید و بی صدا گریه کنید!

    - دائما در حال بازیابی خواهید بود


    وقتی جیل بریک خوب کار کند، انجام دادن آن آسان است. اما گاهی اوقات به دلایلی غیر قابل وصف، جیل بریک فقط با مشکل مواجه می شود. در این حالت شما دو انتخاب دارید: اول این که آنقدر جیل بریک را ادامه دهید تا بالاخره کار کند. دوم این که از جیل بریک دست بکشید. خب، وقتی که از آن دست می کشید چه میشود؟ باید دوباره تمام موسیقی ها، تصاویر، ویدئو ها و همه چیز را بازیابی کنید. که این کاری زمان بر بوده و به هیچ عنوان سریع انجام نمی شود.

    زمانی که در حال جیل بریک هستید، باید با خود تکرار کنید: "ممکن است به خاطر یک مشکل، تا چهار ساعت از وقتم را از دست بدهم." این چیزی نیست که همواره اتفاق بیافتد و برای بعضی ها حتی یک سالی هست که اتفاق نیافتده. اما برای بسیاری هم دائما اتفاق می افتد. در کل جیل بریک می تواند زمان بر باشد. پس اگر آدم کم حوصله ای هستید یا فردی هستید که وقت آزاد کمی دارید، بهتر است از جیل بریک خودداری کنید.

    - اپلیکیشن های خوب جیل بریک، پولی هستند


    اگر دوست ندارید که برای اپلیکیشن های موجود در اپ استور پول پرداخت کنید، احتمالا از پول پرداخت کردن برای اپلیکیشن های جیل بریکی Cydia استور، متنفرید!


    من شخصا مشکلی برای پرداخت پول به توسعه دهنده ها ندارم. اما معمولا اپلیکیشن های بهتر، گران تر هستند. جالب این که متوسط قیمت آنها، از قیمتی که باید در آیتیونز پرداخت کنید بیشتر است! اگر دوست ندارید برای در اختیار داشتن بهترین گزینه ها مانند آگاه سازی بهتر، پیامک بهتر، سویچ کردن بهتر اپلیکیشن ها و... پول پرداخت کنید، ممکن است دوست داشته باشید که آی دیوایس خود را در همان حالت جیل بریک نشده اش نگه داشته و از آیتیونز خرید کنید.


    سخن آخر این که، بسیاری از افراد، مخصوصا گیک ها باز هم ترجیح می دهند که آی دیوایس خود را جیل بریک کنند. بعضی فکر می کنند که داشتن امکانات بیشتر روی یک دستگاه جیل بریک شده، ارزش زحمتش را دارد. بعضی ها هم نیازی به بروز رسانی دائم دستگاه خود ندارند. با تمام این ها، باید گفت که جیل بریک برای هر کسی مناسب نیست. اما خوب است که قبل از انجام آن، جنبه های مثبت و منفی اش را هم در نظر بگیرید. شما آیفون یا آی پدتان را جیل بریک کرده اید؟ نظرتان در این مورد چیست؟ با آن موافق هستید یا مخالف؟

    منبع :نارنجی
    ویرایش توسط moosavi_69 : https://i-phone.ir/forums/member/42496-moosavi_69 در ساعت 12-02-2012, 01:18 AM

  • #2
    تو کشوری که همه سیستم های نرم افزاری قفل شکسته هستند و فرهنگ خریداری و کپی رایت هنوز بین مردم جانیفتاده چاره ای جز جیلبرک نمیمونه
    ولی من یک گوشی درب و داغون با کلی نرم افزار خریداری شده داشتم که جیلبرک نشده بود و سرعتش خیلی بهتر از آیفون 4 جیلبرک شده بود هیچوقت هم مسئله ای براش پیش نیومد که مجبور شم ریستور کنم .. ولی برای گوشی های جیلبرک شده ریستور کردن یه چیز معمولی شده بخصوص برای کسایی که همش با گوشیشون ور میرن و برنامه و کرک و ... نصب میکنن:d

    نظر


    • #3
      من خودم خیلی دوست دارم از آیفونم بدون اینکه جیلبریکش بکنم استفاده کنم ولی متاسفانه با شرایط پیش رو مقدور نیست برای ما ایرانیها.
      1. مشکلات آی پی
      2. نبود کارتهای اعتباری
      3. گیفت کارت ها با قیمتی سرسام آور 100 دلاری 160-70 هزار تومن.
      میدونم که تو کشورمون خیلیها هستند که به این مشکلات اهمیت چندانی نمیدن ولی فکر کنم همین 3 مورد کافی باشه برای جیلبریک کردن آیفون تو ایران. (جدا از بحث محدودیت های اپل و کنجکاوی های بعضی از کاربرها و امکانات اضافه تر)

      نظر


      • #4
        من قبلا آیپلدم رو جیلبریک میکردم ولی خیلی بیش از اندلزه از رمش استفاده میشد درنتیجه بعضی از بازیها و برنامه ها به سختی اجرا میشدن یا بعد اجرا میپرید بیرون. رو باطری هم که بیش از اندازه تاثیر داشت
        ولی الان دیگه جیلبرک نمیکنم
        کلا با جیلبریک میوافقم همینطور که دوستان هم دلیلاش رو بیان کردند، یعنی تو اینجا اینطوریه، درآمدها با هزینه های آی دوایس ها نیمخونه واس همین جیلبریک باید بشه تا از آیفون به عنوان آیفون استفاده کرد

        نظر


        • #5
          هرچند باید به متن اصلی وفادار موند ولی 3 خط در مورد فواید جیلبریک نوشتن و سه صفحه در مورد مضرات اون ، کمی بی انصافی به نظر میرسه .

          نظر


          • #6
            جیلبرک میکنم پس هستم!

            کلا معماری دقیق و منظم iOS رو زمانی درک میکنید که کرنل و فایل سیستم تو دستتون باشه

            نظر


            • #7
              نوشته اصلی توسط nejatian نمایش پست ها
              هرچند باید به متن اصلی وفادار موند ولی 3 خط در مورد فواید جیلبریک نوشتن و سه صفحه در مورد مضرات اون ، کمی بی انصافی به نظر میرسه .
              دقیقاااااا باید اسم مقاله رو میزاشتتن دلایل کافی برای جیلبریک نکردن!!!!!

              اینجا یه بحثی مطرحه و اون نیازه کاربر از دیوایس هست و بس..
              میدونی مثله چی میمونه مثله اینه من یه ماشین دارم که فابریکه کارخونه هست ولی طرف مقابل همون ماشین رو داره به دلایل خاصی اما میاد به میل خودش تغییرش میده حالا اگه تقویت شد و مصرف ماشین از 10 لیتر شد 20 لیتر نباید صداش در بیاد چون عوضش اون چیزیه که میخواد.
              سیستم عامل اپل فوق العاده انعطاف پذیره که فکر میکنم دلیل این همه محدودیت همین قوی بودن و انعطاف پذیری سیستم عاملشون هست..
              اینقد قویه که خودشونم گرفتار کرده و نقطه قوت و ماندگاری اپل همینه به نظر من چون میتونی تغییرات بدی و دیوایست اخ هم نمیگه.
              از عوض کردن اسم اپراتور گرفته تا......
              حالا این وسط اگه کسی همون ماشینش رو با نا اگاهی تقویت کرد و سیلندرش ترکید باید بشینه درستش کنه

              نظر


              • #8
                سیستم عامل اپل فوق العاده انعطاف پذیره
                البته انعطاف پذیریش بعد از جیل بریک کردن نمایان میشه

                من بدون جیل بریک ایفون رو زیاد نمی پسندم!

                نظر


                • #9
                  ادامه جمله رو هم بزار امیر حسین جان نوشتم و دلایل این همه محدودیت همین قضیه انعطاف پذیری هستش...یعنی همون که شما میگی.

                  نظر


                  • #10
                    اگه از دوستان کسی هم در مورد عدم وجود بعضی از امکانات واقعا ضروری مثل بلوتوث و دلیوری و ....بر روی iOS ها میدونه مارم آگاه کنه.با دلیل منطقی نه دلایلی مثل اینکه چون اپل متفاوته!!!

                    ممنون از دوستان گلم

                    نظر


                    • #11
                      نوشته اصلی توسط mojahed25 نمایش پست ها
                      تو کشوری که همه سیستم های نرم افزاری قفل شکسته هستند و فرهنگ خریداری و کپی رایت هنوز بین مردم جانیفتاده چاره ای جز جیلبرک نمیمونه
                      ولی من یک گوشی درب و داغون با کلی نرم افزار خریداری شده داشتم که جیلبرک نشده بود و سرعتش خیلی بهتر از آیفون 4 جیلبرک شده بود هیچوقت هم مسئله ای براش پیش نیومد که مجبور شم ریستور کنم .. ولی برای گوشی های جیلبرک شده ریستور کردن یه چیز معمولی شده بخصوص برای کسایی که همش با گوشیشون ور میرن و برنامه و کرک و ... نصب میکنن:d
                      نوشته اصلی توسط alioiphone نمایش پست ها
                      من خودم خیلی دوست دارم از آیفونم بدون اینکه جیلبریکش بکنم استفاده کنم ولی متاسفانه با شرایط پیش رو مقدور نیست برای ما ایرانیها.
                      1. مشکلات آی پی
                      2. نبود کارتهای اعتباری
                      3. گیفت کارت ها با قیمتی سرسام آور 100 دلاری 160-70 هزار تومن.
                      میدونم که تو کشورمون خیلیها هستند که به این مشکلات اهمیت چندانی نمیدن ولی فکر کنم همین 3 مورد کافی باشه برای جیلبریک کردن آیفون تو ایران. (جدا از بحث محدودیت های اپل و کنجکاوی های بعضی از کاربرها و امکانات اضافه تر)
                      دلایلی که شما آوردین چیزی جز گول زدن خودتون نیست..فقط واسه اینه که وجدان خودتون راحت باشه چون اپل مارو تحریم کرده چون کارت اعتباری نیست و و و و و... حالا خوبه همه اینا قابل حله..کسی که این ها واسش مشکل باید بره سمت آندرویید.. کسی که بلوتوث و دلیوری می خواد چرا میاد سمت اپل؟ خوب آندرویید هست.. راحت و بدون دردسر..

                      نظر


                      • #12
                        نوشته اصلی توسط amir6988 نمایش پست ها
                        اگه از دوستان کسی هم در مورد عدم وجود بعضی از امکانات واقعا ضروری مثل بلوتوث و دلیوری و ....بر روی iOS ها میدونه مارم آگاه کنه.با دلیل منطقی نه دلایلی مثل اینکه چون اپل متفاوته!!!

                        ممنون از دوستان گلم
                        یکی از گلایه هایی که میشه از اپل کرد اینه که چرا این گوشی رو برای استفاده در سراسر جهان نساخته!!!
                        ایفون متناسب با امکانات امریکا(کشور های پیشرفته) طراحی شده.
                        اونا اونجا امکان نداره که sms بفرستن و آنی نرسه.
                        یا اونها به جای استفاده از بلوتوث که سرعت کم و محدودیت فاصله مکانی داره از طریق اینترنت با هر فاصله ی مکان و با سرعت بالا داده هاشون رو انتقال میدن و ...
                        در کل به نظر من ایفون برا کشور های نسل سوم ساخته نشده اما من یه سوال دارم از اپل :
                        آیا ما ادم نیستیم؟

                        به نظرم بهتره که یه امکاناتی رو هم در نظر بگیرن تا بجای این که تنها مناسب استفاده در کشورهای پیشرفته باشه متناسب با کل کشور های دنیا باشه!
                        ویرایش توسط moosavi_69 : https://i-phone.ir/forums/member/42496-moosavi_69 در ساعت 12-02-2012, 04:26 PM

                        نظر

                        صبر کنید ..
                        X