اپل ۲۵۰ میلیارد دلار از ارزش بازار خود را از دست داد

اپل ۲۵۰ میلیارد دلار از ارزش بازار خود را از دست داد

روز پنج‌شنبه، شرکت اپل بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار از ارزش بازار خود را از دست داد و سهام آن تا ۸.۵٪ سقوط کرد؛ علت این افت، اعمال موج جدیدی از تعرفه‌ها از سوی رئیس‌جمهور دونالد ترامپ بود.

اپل یکی از بزرگ‌ترین بازندگان وال‌استریت در این روز بود، جایی که سهام شرکت‌های فناوری به شدت افت کرد زیرا سرمایه‌گذاران پول خود را از دارایی‌های پرنوسان خارج کردند. سهام شرکت‌های تسلا، انویدیا و متا هر کدام ۶٪ کاهش یافت و سهام آمازون نیز ۷.۲٪ سقوط کرد.

ترامپ بعدازظهر چهارشنبه از اعمال مجموعه‌ای گسترده از تعرفه‌ها با نرخ حداقل ۱۰٪ خبر داد، که برای برخی کشورها حتی بالاتر هم خواهد بود – نرخ کلی تعرفه‌ها برای چین به ۵۴٪ رسید – و این تعرفه‌ها از ۵ آوریل اجرایی خواهند شد. تحلیل‌گران شرکت «ودبوش سیکیوریتیز» این تعرفه‌ها را “بدتر از بدترین سناریو ممکن” برای سرمایه‌گذاران حوزه فناوری توصیف کردند.

کاخ سفید تأکید کرده که این تعرفه‌ها تاکتیکی برای چانه‌زنی نیستند، بلکه اقدامی ضروری برای تقویت تولید داخلی آمریکا هستند. رئیس‌جمهور این اقدام را حرکتی برای “آزادسازی” اقتصاد آمریکا توصیف کرده است.

تعرفه‌های گسترده ترامپ بر کالاهای وارداتی به ایالات متحده، تمامی تأمین‌کنندگان اصلی و مراکز تولیدی اپل در آسیا را تحت تأثیر قرار می‌دهد – از چین و تایوان گرفته تا هند و ویتنام – با وجود تلاش‌های مدیرعامل اپل، تیم کوک، برای جلب نظر دولت. این بدان معناست که تمامی مدل‌های آیفون، آیپد، مک و لوازم جانبی اپل تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.

کوک باید تصمیم بگیرد: یا قیمت محصولات را برای مصرف‌کنندگان افزایش دهد یا اینکه شرکت اپل خود زیان‌ها را متحمل شود، که در هر صورت ده‌ها میلیارد دلار از سود احتمالی شرکت از بین خواهد رفت.

برچسب ها:

دیدگاه ها ۰

دیدگاه خود را ارسال کنید.